Ordforklaringer i webBog (lærer, elev)

I webBogen kan du få forklaringer til både faglige ord og gråzoneord.

Faglige ord
Faglige ord er ord, som er meget vigtige i faget.

Når du åbner en webBog første gang, er de faglige ord markeret med en svag grå farve. Du kan få en forklaring på de faglige ord ved at klikke på ordet (se billede).

Du kan også få en samlet liste med alle de faglige ord i webBogen. Det får du ved at klikke på ikonet for Genveje og herefter på ikonet for Faglige ord.

Genveje

Faglige ord

Hvis du synes, de markerede faglige ord forstyrrer din læsning, kan du fjerne markeringen. Det gør du ved at klikke på kassen med 'A' øverst på siden. Her kan du slå markeringer til og fra (se billede).

Gråzoneord

Gråzoneord er ord, der ligger imellem faglige ord og helt almindelige ord.

Du kan også få ordforklaringer til de fleste gråzoneord i webBogen.

Hvis du synes, din webBog er svær at læse og forstå, er det er god idé at få ordforklaringer til både faglige ord og gråzoneord. Klik på kassen med 'A' øverst på siden og slå både faglige ord og gråzoneord til (se billede)

Bemærk, at dine valg med hensyn til faglige ord og gråzoneord gælder for alle dine bøger på praxisOnline. Du behøver altså kun at vælge én gang i én bog.