Kopier og del forløb - iPraxis (lærer)

Kopier forløb

Du kan se en film om at kopiere iPraxisforløb her. Filmen varer ca 4 1/2 minut.

Neden for kan du læse, hvordan du kopierer et forløb.

Når du er logget ind i praxisOnline, har du adgang til forskellige iPraxisforløb. Du kan se øverst på ikon-billederne, hvad der er iPraxisforløb, og hvad der er webBøger.

iPraxisforløb kan desuden have to farver. De orange iPraxisforløb er de oprindelige originale forløb. De blå iPraxisforløb er kopierede forløb. Du kan kopiere både de oprindelige forløb eller de kopierede forløb.

Når du vil kopiere et forløb, skal du klikke på det. Så åbnes en menu, hvor du skal vælge 'Opret kopi'.

Du kommer nu til følgende side:

Her skal du:

• Ændre titlen, fx tilføje holdnavn (gør titlen unik, så det er nemt at genkende forløbet)
  • Evt. redigere i de øvrige kategorier (fagspor, uddannelse, fag, niveau)
  • Oploade et billede (billedet fungerer som forside for forløbet - det anbefales, at oploade et billede, så det er let at genkende forløbet)
  • Evt. linke til læringsmål (så disse fremtræder på forsiden af forløbet - kun hvis du ændrer i læringsmålene, ellers skal du ikke ændre noget her)
  • Lav en kort beskrivelse til forløbet

Klik til sidst på 'Opret'.

Når forløbet er oprettet, tilføjes det automatisk til dine favoritter, så du let kan finde det igen.

Del forløb

Klik på det forløb, du har oprettet (find det fx i dine favoritter). Når du vil dele forløbet med din kollega, skal du give din kollega den aktiveringskode, der står ved forløbet (se billede). Send 'AKTIVERINGSKODE - LÆRER' til din kollega - send den fx i en mail.

Din kollega skal nu:

1. Klikke på 'INDTAST AKTIVERINGSKODE' i toppen af praxisOnline-siden (se billede). Herefter folder der sig et hvidt felt ud.
  2. Indtaste aktiveringskoden i det hvide felt.
  3. Klikke på 'AKTIVER'.

Det anbefales, at din kollega føjer forløbet til sine favoritter, så det er let at finde det igen.

Du og din kollega kan nu i fællesskab redigere og berige forløbet. Det kan du læse om i en anden artikel - se fx artiklen: 'Dele iPraxisforløb mhp samarbejde (lærer)'.