Opret gruppe til gruppeopgave i iPraxis (lærer)

Hvis du vil oprette en gruppeopgave i iPraxis, skal du først oprette grupper.

Denne vejledning viser, hvordan du opretter en gruppe (du kan også auto-oprette en gruppe eller importere en gruppe).

Opret en gruppe

1. I 'Indstillinger' vælger du 'Rumadministration', herefter 'Brugere' og tilsidst 'Grupper'.

2. Vælg opret Gruppe

3. Navngiv gruppen. Indtast evt. andre relevante oplysninger om gruppen og klik på 'Gem'.

Du kan få hjælp til de forskellige indstillinger ved at klikke på spørgsmålstegnet ud for de enkelte felter.

OBS: Du kan nu tilføje medlemmer til gruppen ved først at markere gruppen og herefter klikke på 'Tilføj/fjern gruppemedlemmer'. Du kan også lade gruppen være tom, så eleverne selv kan vælge grupper ved hjælp af aktiviteten 'Gruppevalg'.

OBS: Grupper kan inddeles i grupperinger. Fx kan gruppe A, B og C være en gruppering, mens gruppe D, E og F kan være en anden. De to grupperinger kan arbejde med forskellige opgaver. Det gør du ved at klikke på fanen 'Gruppering' og herefter på 'Opret gruppering'.