Gruppevalg i iPraxis (lærer)

Du kan tilføje forskellige aktiviteter i iPraxis, fx et 'Gruppevalg'.

'Gruppevalg' giver eleverne mulighed for selv at vælge gruppe, fx i forbindelse med en opgaveaflevering.

Bemærk, at du først skal danne grupperne, som eleverne kan vælge imellem. Dernæst opretter du aktiviteten 'Gruppevalg'. Vær opmærksom på, at der skal være dannet mindst to grupper, før du kan bruge denne aktivitet.  Læs her, hvordan du danner grupper:

Opret gruppe til gruppeopgave

Opret gruppe til gruppeopgave - Auto-opret

Opret gruppe til gruppeopgave - Import

Når du vil tilføje aktiviteten 'Gruppevalg', skal du være i rediger mode. Følg denne vejledning:

1. Klik på 'Tilføj materiale eller aktivitet' i bunden af den sektion, hvor gruppevalget skal være.

2. Herefter får du nedenstående menu, hvor du vælger aktiviteten 'Gruppevalg'. Bemærk, at du herefter i højre side af skærmen kan læse om aktiviteten 'Gruppevalg'. Klik på 'Tilføj'.

3. På næste side noterer du gruppevalgets navn og du kan evt. beskrive gruppevalget. Beskrivelsen vises under gruppevalgets navn på forsiden, hvis du sætter flueben i 'Vis beskrivelse på rummets forside'.

4. Du kan nu klikke på 'Gem og returner til kurset', så har du tilføjet aktiviteten 'Gruppevalg' til iPraxis. Men før du gemmer, har du også mulighed for at arbejde med nogle valgfrie indstillinger for gruppevalget. De vigtigste ser du neden for.

Valgfrie indstillinger

• Diverse indstillinger: Vælg, hvordan valgene bliver behandlet
  • Grupper: Vælg, hvilke grupper eleverne skal kunne vælge imellem
  • Aktivitetsfuldførelse: Vælg, hvad der skal udløse markering i statusbaren (artiklen viser også hvordan, du sikrer, at statusbaren ‘overvåger’ indholdselementet)

Bemærk at du flere steder kan klikke på et lille spørgsmålstegn i en boks og få information.

Når du har valgt de ønskede indstillinger, klikker du på 'Gem og returner til kurset'.