Kopier formler fra Word

For at du kan kopiere formler fra Word, skal du først lave en éngangs indstilling i Word - se nederst i denne guide for hvordan du indstiller Word først gang.

Indsæt formel fra Word

1. Find formlen i Word og begynd redigering

2. Tjek at LaTex er markeret

3. Vælg Konverter > Aktuel linær

4. Nu bliver formlen konverrteret til Latex som du kan kopiere (Ctrl+C) og indsætte i moodle

5. I moodle finder du stedet, og skifter til HTML-tilstand i editoren .

6. Find stedet formlen skal ind og indsæt formlen (ctrl-V)

(Husk at markere formlen som matematik ved at indsætte \( foran formlen og \(  . Det vil sige kopierede du  \frac{x}{y}=\sqrtx skal der i Moodle stå  \( \frac{X}{\sqrt3x} \) .)

Indstil Word til formel-kopiering

1. Tryk på Indsæt > Ligning i Words menu-bar.

2. Tryk på det næsten usynlig indstillingerikon i menubaren

3. Tjek at "Kopier linært format til Udklipsholder som almindelig tekst" er markeret og tryk ok.